Emtele on nyt Emtele Automation – Emtele is now Emtele Automation
Emtelen Fieldcom Polar Alarm (FPA) -ratkaisu

Emtelen Fieldcom Polar Alarm (FPA) -ratkaisu

on tuulipuistojen luotettava varoittaja jäätymisvaaroja vastaan.

Innovatiivinen ja täysin langaton FPA-järjestelmä tarjoaa kustannustehokkaan ja ekologisen tavan varoittaa tuulivoimaloiden lapoihin kertyvästä jäätymästä, varmistaen samalla voimaloiden tehokkuuden ja ympäristön turvallisuuden.

Miksi FPA?

Suomen sääolosuhteissa tuulivoimaloiden lapoihin syntyy usein jääkertymää. Jäätä muodostuu tuulivoimalan lapoihin esimerkiksi kun kostea ja pakkasen puolella oleva ilma kohtaavat tai alijäähtyneestä sateesta. Tämän tyyppinen jäämuodostuma voi tapahtua nopeasti. Jäätä (ja lunta) voi pudota pysähdyksissä olevan ja pyörivän turbiinin lavoista, sekä voimalan nasellista. Pyörivistä lavoista mahdollisesti sinkoilevat jääkokkareet voivat olla massaltaan kymmenistä grammoista muutamaan kiloon. Pahimmillaan jää voi lentää jopa useiden satojen metrien etäisyydelle voimalasta.

Tämä aiheuttaa paitsi tuotannon tehokkuuden laskua, myös merkittävän turvallisuusriskin jäänheiton ja jään putoamisen muodossa. FPA on suunniteltu juuri tähän haasteeseen tarjoten luotettavan tavan ennakoida ja ehkäistä riskejä. 

Langaton, kustannustehokas ja ekologinen ratkaisu

FPA on täysin langaton, mikä tekee asennuksesta vaivatonta ja säästää merkittävästi kaapelointikustannuksissa. Vilkkuvalojen ohjaus tapahtuu paikallisesti puistoon asennettavilla radiolinkeillä, ja tarvittaessa järjestelmään voi lisätä pakko-ohjausmahdollisuuden LTE-mobiililaitteita käyttäen. Ohjaussignaaliksi riittää kärkitieto. Emtelen FPA ei pelkästään varoita jäänheittovaarasta, vaan tarjoaa myös ekologisen vaihtoehdon perinteisille vilkkuvaloille, joiden kaapelointi on perinteisesti kallista ja aikaavievää. 

Skaalautuvuus ja konfiguroitavuus

FPA-järjestelmä koostuu ”Master”-ohjausyksiköstä ja ”Slave”-asemista, ja se on täysin skaalautuva. Se tukee usean ohjausyksikön ja rajattoman määrän Slave-asemien samanaikaista käyttöä. Järjestelmän toiminta ja hälytyslogiikka ovat konfiguroitavissa, jotta se vastaa juuri sinun tarpeitasi ja ympäristöäsi.

Monipuoliset sovellusmahdollisuudet

Vaikka FPA on suunniteltu ensisijaisesti tuulipuistojen jäätävyysvaarasta hälyttämiseen, se soveltuu myös laajempiin paikallisiin hälytysten siirtoihin. Lisäksi järjestelmään voi integroida erilaisia aktuaattoreita, sireeneitä ja muita lisäominaisuuksia tarpeiden mukaan.

Jos haluat keskustella
lisää jäävaaran ehkäisystä tuulipuistoissa, autamme mielellämme. Ota matalalla
kynnyksellä yhteyttä asiantuntijaamme:

 

Ville Sallinen

Concept Design and Sales

ville.sallinen@emtele.com

+358 40 744 8731

Ota yhteyttä tai varaa maksuton konsultaatio

Varaa aika keskusteluun kanssamme.
Tai kirjoita – ja otamme yhteyttä.

Lähetä viesti »